Foto: Tanjug/AP Photo/Vaggelis Kousioras

U fiskulturnu salu 1. osnovne škole u ​​Kardici u Grčkoj prebačene su porodice i stari ljudi koji su spaseni od poplava u okolini zbog oluje Danijel. Kako prenosi Lajv njuz, spaseni su dobili ćebad, hranu i neophodne namirnice.

Pored toga, jedna gospođa koja je helikopterom sa Palame u četvrtak uveče prebačena u školsku salu, rekla je: „Nismo imali vremena da vidimo kako je voda došla. Svi su bili iznenađeni naglim porastom“.

Grčka poplave Foto:EPA-EFE/APOSTOLIS DOMALIS

„Od jutra do popodneva sedeli smo na klupi na verandi. Tokom dana prišao nam je čamac i odveo nas do obližnje terase. Doživeli smo opasne situacije. Bez komunikacije, naša deca su gledala vesti i obaveštavala nas o nemilim događajima“, naveo je dalje, prenosi Prototema.gr.

Dramatična situacija u Tesaliji

Oluja Danijel izazvala je smrt najmanje deset ljudi, ali i neviđene katastrofe u mnogim delovima Grčke, sa centrom u Tesaliji.

PROČITAJTE JOŠ:

Ekstremno vreme je splasnulo i sada su napori usmereni na akcije spasavanja zarobljenih i pronalaženje nestalih. Istovremeno, u mnogim oblastima Larise preovladava anksioznost, jer je, prema rečima gradonačelnika grada Apostolosa Kalogianisa, nivo vode u Piniosu dostigao 10 metara.

Istovremeno, vlasti i stanovnici u oblastima oko Piniosa ostaju u pripravnosti, uz niz poruka sa 112 i operacijama evakuacije i oslobađanja.

Foto: TANJUG/AP Photo/Vaggelis Kousioras

Prema rečima predstavnika za štampu Vatrogasne službe Janisa Artopiorosa , centar Larise nije pogođen, „međutim, njegova okolina u južnom i severnom delu ima jake poplave”.

Ekipe iz regiona Tesalije i vatrogasna služba deluju u toj oblasti, međutim, iz bezbednosnih razloga, stanovnici bi trebalo da se presele na bezbednija mesta iz predostrožnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar