Foto: Shutterstock/BrandonKleinPhoto

Dečak (13) preživeo je nakon što se okliznuo i pao sa skoro 30 metara u Velikom kanjonu u američkoj državi Arizona, prenosi BBC.

Vajat Kaufman je pao sa uzvišenja na području Severni Rim, koje je inače primamljivo turistima. Spasilačkim ekipama bila su potrebna dva sata da bi ga izvukli.

On je sa teškim povredama prebačen u bolnicu, ali je pušten.

PROČITAJTE JOŠ

Vajat je za lokalnu televiziju rekao da je pao dok se sklajao sa puta kako bi ljudi mogli da fotografišu. Rekao je i da je čučao i jednom rukom se držao za kamen kada je izgubio stisak i počeo da pada.

„Nakon pada, ne sećam se ničega posle toga. Sećam se samo da sam se donekle probudio i bio u zadnjem delu kola hitne pomoći i helikoptera i ušao u avion i stigao ovde“, rekao je dečak dok je bio u bolnici.

Prilikom pada, on je polomio devet pršljenova i šaku, slezina mu je napukla i plućno krilo kolabirano.

U spasavanju je učestvovalo više desetina radnika Hitne pomoći. Vajata je na sigurno izvukao tim iz Nacionalnog parka Veliki kanjon, koji se spustio niz liticu nakon što je odlučio da spasavanje helikopterom neće biti moguće zbog terena.

„Izuzetno smo zahvalni na radu svih. Imamo sreće što dovodimo naše dete kući na prednjem sedištu automobila, umesto u kutiji“, rekao je Vajatov otac, Brajan Кaufman, koji je bio kod kuće u Severnoj Dakoti u vreme nesreće.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar