Palestina Izrael rat Foto:Tanjug/AP Photo/Leo Correa

Izraelska vojska objavila je da su njene specijalne snage ušle u prostor opkoljene bolnice Naser u Pojasu Gaze u gradu Kan Junisu, javlja BBC.

Kažu da sprovode „preciznu i ograničenu operaciju“ u bolnici, gde se navodno skrivaju borci Hamasa. Takođe se navodi da bi se tamo mogla nalaziti tela izraelskih talaca.

Izrael Palestina rat Foto:Majdi Fathi / Zuma Press / Profimedia

Izraelska vojska tvrdi da ima „verodostojne obaveštajne podatke“ da je Hamas držao taoce u bolnici i da su ostaci tela talaca možda još uvek unutra, prenosi AP.

Portparol ministarstva zdravstva Gaze, kojim upravlja Hamas, Ašraf al-Kidra, rekao je da je Izrael pokrenuo „masivni upad“ uz tešku pucnjavu u kojoj su povređene mnoge raseljene osobe koje su se tamo sklonile.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tvrdi da su vojnici naredili medicinarima da premeste sve pacijente u stariju zgradu koja nije propisno opremljena za njihovo lečenje.

„Mnogi se ne mogu evakuisati, poput onih s amputacijama donjih udova, teškim opekotinama ili starijih osoba“, rekao je on u intervjuu za mrežu Al Džazira, kako prenosi Gardiajn. Al-Kidra kaže da je premešteno šest pacijenata koji su na respiratoru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar