Hasan Nasralah Foto Screenshot

Izraelska vojska (IDF) objavila je danas da je lider Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u vazdušnom napadu na pregrađe Bejruta koji se dogodio u petak.

Kako se navodi u saopštenju IDF-a, ubijen je i Ali Karaki, komandant južnog fronta Hezbolaha, kao i drugi komandanti te militantne grupe.

IDF je dodala da se napad na štab Hezbolaha dogodio jer je najviši vrh te organizacije „koordinirao terorističke aktivnosti protiv građana Države Izrael“.

Na X nalogu (Tviter) IDF je objavio: „Hasan Nasralah više neće biti u mogućnosti da teroriše svet“.

Podsećamo, nakon vazdušnih napada koje je izraleska vojska izvela u petak na južna predgrađa Bejruta lider Hezbolaha Hasan Nasralah bio je nedostupan. Ubrzo su se pojavila nagađanja da je ubijen, međutim, to ni Hezbolah ni IDF u tom trenutku nisu bili spremni da potvrde.

Pročitajte još:

Izraleska vojska nastavila je i jutros napade na pregrađe Bejruta nakon sinoćnjeg napada na komandni centar pokreta Hezbolaha čija meta je bio njegov lider Hasan Nasralah. Kako navode očevici, u jutarnjim satima čulo se više od 20 odvojenih vazdušnih napada. Hiljade Libanaca su napustile domove u južnim predgrađima Bejruta i okupile se na trgovima, u parkovima i ulicama prestonice.

Najnoviji napadi usledili su nekoliko sati pošto je izraelski premijer Benjamin Netanijahu na Generalnoj skupštini UN izjavio da njegova zemlja ima pravo da nastavi vojnu kampanju sve dok Hezbolah nastavlja da bira put rata.

U izraelskim napadima na Liban tokom protekle sedmice ubijeno je više od 700 ljudi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare