Izrael Palestina rat Rafa Gaza Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Izraelska vojska pozvala je jutros stanovnike naselja u centralnom delu grada Rafe na jugu Pojasa Gaze da se evakuišu dok nastavlja operaciju protiv Hamasa u tom gradu.

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Avičaj Adrae objavio je na platformi X listu novih zona u Rafi iz kojih treba da se evakuišu Palestinci.

Civili se pozivaju da se evakuišu u proširenu humanitarnu zonu u oblastima Al-Mavasija i Kan Junisa. Adrae je upozorio Palestince da se ne kreću ka izraelskoj granici, preneo je Tajms of Izrael.

Ovaj potez dolazi nakon što je izraelski ratni kabinet u četvrtak uveče izglasao odobrenje za „ograničeno proširenje“ vojne operacije u Rafi.

Pročitajte još...

IDF je u ponedeljak počeo evakuaciju Palestinaca iz istočne periferije Rafe, pre nego što su izraelske snage ušla u tu oblast.

Oko milion Palestinaca, koji su pobegli od sukoba u drugim delovima enklave, našlo je utočište u Rafi. Više od 150.000 Palestinaca je već napustilo grad, preneo je Gardijan.

Poseban nalog za evakuaciju izdat je za oblast Džabalije na severu Pojasa Gaze gde je stanovnicima rečeno da se evakuišu u skloništa zapadno od grada Gaze, naveo je Adrae.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar