Crna Gora izbori Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Sedam članova porodice Hajrović iz Kukulja kod Bijelog Polja tvrdi da su predstavnici DPS-a na biračkom mestu u osnovnoj školi u Kukuljama delili novac za glasanje, i da su oni, iako im je obećana naknada za glasanje, prevareni.

Iz OO DPS Bijelo Polje „Vijestima“ je saopšteno da ne znaju ništa o incidentu, te da ne poznaju osobe koje se pominju.

Irfan Hajrović kazao je „Vijestima“ da su u incidentu povređeni on i njegova majka E. B. koja je navodno usled guranja pala u nesvest. Kazao je da je njegova majka nakon toga transportovana u bolnicu u Bijelom Polju.

Hajrović tvrdi da su ga više puta udarili Esad Alilović, Mitko Bećirović i Refik Bećirović.

Iz Uprave policije „Vijestima“ je nezvanično saopšteno da je danas, na platou ispred biračkog mesta 39, u Kukuljama, došlo do sukoba više lica, što nije uticalo na izborni proces.

Biračko mesto u mjestu Kukulja Foto:Jadranka Ćetković/Vijesti.me

„Jedno lice je podnelo prijavu Odeljenju bezbjednosti Bijelo Polje. O svemu je obavešten državni tužilac, koji je naložio prikupljanje obaveštenja od više lica. Postupanje policije i Tužilaštva je u toku. Nakon prikupljenih dodatnih obaveštenja tužilac će se izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji dela“, rečeno je „Vijestima“ nezvanično iz Uprave policije.

Irfan Hajrović tvrdi da je u vozilu džipu tivatskih tablica, ispred biračkog mesta građanima novac delio Farko Alilović, da je njegov brat Esad bio na glasačkom mestu, te da je u vozilu povremeno bio i Ensar Omerović, direktor Dnevnog centra „Tisa“.

On tvrdi da su njegovim sestrama I.H. S.H. koje su došle iz Budve, obećali po 300 evra.

„Zvali su ih 300 puta i to sinoć. Ja sam otišao po njih, kako su im obećali da im daju po 300 evra za putne troškove za ostalo, međutim, nisu dobile novac. Nudili su mom ocu 300 evra, ali njima nisu dali. Hteli su im daju po 50 evra a nekima ništa, jer će, navodno biti para u drugom krugu. Neki od građana su se zbunili, neki su uzimali po 50, neki 30 evra, sve se to odigravalo u autu i ispred njega. Ja sam zahtevao da se da svima isto ili da se ne da nikom. Mi glasamo i bez para. Dakle od sedam članova moj otac Ismet Hajrović jedini je dobio 300 evra, jer je prvi ušao u to vozilo, a mi ostali nismo ništa dobili“, tvrdi Irfan Hajrović.

Njegove reči ponovile su sestre i brat J.H. Irafn Hajrović je kazao da se posle svega „oseća prevareno“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne zbog toga što nisu ispoštovali za novac, nego što nisu ispoštovali da se naspe put i asfaltira. Dolazili su da saniraju put, da ga naspu, ali ništa od toga nisu učinili. Pozivam Tužilaštvo da procesuira Farka i Eska Alilovića“.

Na pitanje da li je svestan da su u pitanju nezakonite radnje Hajrović je kazao „da je svestan da je prevaren i da su u pitanju nezakonite radnje“.

Esko Alilović je „Vijestima“ kazao je da uopšte nije izlazio sa biračkog mesta.

Istakao je da u njegovo vozilo nije ulazio ni njegov brat Farko Alilović, i da je sve vreme ključ od vozila bio kod njega.

„Vijestima“ je u bjelopoljskom tužilaštvu rečeno da je tužilac naložio prikupljanje dodatnih obaveštenja o incidentu i da je Hajrović podneo prijavu.

BONUS VIDEO: Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar