Foto: Khaled DESOUKI / AFP / Profimedia

Ministar spoljnih poslova Irana Hosein Amir-Abdolahijan izjavio je u Bejrutu da bi ulazak Hezbolaha u rat bio "veliki potres" za Izrael.

Amir-Abdolahijan je pozvao Izrael da prekine napade na Gazu, upozoravajući da bi se rat mogao proširiti i na druge delove Bliskog istoka ukoliko se Hezbolah uključi u borbe, objavio je „Tajms of Izrael“.

Foto: EPA-EFE/NABIL MOUNZER

Iranski šef diplomatije rekao je novinarima da je libanska grupa Hezbolah uzela u obzir sve scenarije rata i da bi Izrael trebalo da obustavi napade na Gazu što je pre moguće.

Amir-Abdolahijan je naveo da se sastao sa liderom Hezbolaha Hasanom Nasralahom koji ga je obavestio o uslovima koje ta teroristička grupa u Libanu postavlja.

Pročitajte još...

„Želim da upozorim ratne zločince i one koji podržavaju ovaj entitet pre nego što bude prekasno da se zaustave zločini nad civilima u Gazi, jer bi moglo biti prekasno za nekoliko sati“, rekao je Amir-Abdolahijan.

Hezbolah je libanska šiitska paravojna formacija koja je nastala 1982. godine, kao odgovor na ulazak Izraela u južni Liban.

Sve informacije o ovom događaju pratite u našem blogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare