Foto: printscreen TikTok/peterlaskaris/folienzentrumlinz

42-godišnju Rumunku izbo je u ponedeljak rano ujutro njen muž Iračanin pred 11-godišnjom ćerke, u stanu u Austriji. Čovek je potom pobegao i napravio haos u Lincu u Austriji.

U ponedeljak ujutru, u 6.45 sati, 42-godišnja Rumunka iz Linca poslednjim snagama pozvala je broj za hitne slučajeve. Njen partner, 41-godišnji Iračanin, napao ju je nožem i ubo u stomak i leđa u njihovom stanu u ovom austrijskom gradu.

Horor u stanu i napad na kolegu

Nož je kasnije pronađen u stanu. Ženina ćerka, stara 11 godina, bila je svedok napada. Potom je usledio lov na napadača, a policija je pretraživala područje u radijusu od 30 kilometara, prenosi libertatea.ro.

Žrtva je rekla da je njen partner vozio beli kombi. Ali to nije istina, on je na putu ukrao crni VV Pasat i tako uspeo da izbegne nekoliko policijskih blokada.

Skoro četiri sata kasnije, policija je primila novi hitni poziv. Prema rečima agenata, ljubomorni Iračanin se dovezao do radnog mesta svoje supruge nakon što ju je napao i tamo je njenom kolegi pretio sa dva noža. Mislio je da taj muškarac ima aferu sa njegovom ženom. Onda je pobegao.

Dramatično bekstvo

Iračanin je 4,7 kilometara dalje, na Larnhauzervegu, dovezao crni Pasat prema dvojici policajaca koji su stajali na trotoaru.

Muškarac u uniformi, star 26 godina, zadobio je udarac u glavu i veoma teško povređen, kao i njegov kolega.

Naoružani napadač je potom istrčao niz ulicu i pretio puškom vozačima koji su zaglavili u saobraćaju. Na kraju je ukrao VV Arteon pod pretnjom pištolja i pojurio iz grada.

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak napadača, uključujući i kada preti vozaču pištoljem i kada puca na obližnju zgradu.

Tokom bekstva Iračanin je izazvao još jednu saobraćajnu nesreću. To se dogodilo kada se sudario sa sivim kombijem koji je hteo da ukrade. On se zatim odvezao do jednog hotela ispred kog su bili policajci, a onda je otvorio vatru na njih.

PROČITATE JOŠ:

Jedan policajac je pucao na njega šest puta, ali ga nijednom nije pogodio. Tada se Iračanin zaustavio i spustio pištolj na zemlju, a onda se predao.

Kako pišu mediji, vlasti su u međuvremenu saopštile da je Iračanin u Austriji od 2011. godine, kao i da je legalno boravio u zemlji.

Takođe su naveli da je imao kriminalni dosije, a da je bio osuđivan i zbog nasilja nad suprugom. Njemu se na teret stavlja pokušaj ubistva i oružana pljačka. On sve navedene optužbe negira.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar