Foto: Shutterstock

Predstavnici Klinike za traumatologiju Kliničkog centra u Zagrebu saopštili su danas da je muškarac koji se zapalio ispred vlade Hrvatske životno ugrožen.

„Uprkos hitnoj reakciji Hitne pomoći, pacijent je zbog prirode i obima povreda životno ugrožen. Pratimo njegov razvoj, smešten je u Jedinici intenzivnog lečenja Odeljenja za opekotine“, rekao je pretpostavljeni Klinike Dinko Vidović, prenosi Indeks.

On je dodao da povređeni muškarac ima opekotine četvrtog stepena na gotovo celom telu.

Hrvatska hitna pomoc
Hrvatska hitna pomoć Foto:Shutterstock/Antonio Batinic

„Prognoze su loše, ali dajmo čoveku šansu da preživi. Preduzećemo sve što je moguće da spasimo čoveka. Često se susrećemo s opeklinama, ovako nešto godinama nismo imali“, rekao je Vidović i dodao da je reč o muškarcu koji je rođen 1967. godine.

Dodao je da muškarac trenutno nije pri svesti, da je intubiran i da se o njemu trenutno staraju tri lekara. O tom slučaju oglasila se i hrvatska Vlada, čiji je portparol Marko Milić rekao da su svi u Vladi potreseni ovim slučajem.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Svi smo, naravno, potreseni vešću da se čovek samozapalio na Trgu sv. Marka. Policija i sve nadležne službe hitno su reagovale kako bi povređenoj osobi što brže bila pružena pomoć“, rekao je Milić.

Dodao je da je u trenutku incidenta premijer Andrej Plenković bio na sastanku sa ministrima finansija i privrede i da su čim su čuli šta se dešava odmah izašli ispred Banskih dvora na mesto nesreće. Muškarac se jutros, posle 09 časova samozapalio na Markovu trgu, gde se nalaze Hrvatski sabor i zgrada vlade, van ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar