Ilustracija zaplenjeno oruzje
Ilustracija zaplenjeno oružje Foto:EPA/JULIEN WARNAND

Još jedan Srbin je uhapšen i pritvoren zbog veličanja "velike Srbije" i "propale tvorevine Krajine", kao i slavljenja četništva, piše Slobodna Dalmacija. Prema pisanju srpskih medija, reč je o 32-godišnjem muškarac.

Mladić po imenu Velibor Tripković ima državljanstvo i Srbijе i Hrvatskе, a živi u Srbiji. Uhapšen je na graničnom prеlazu Bajakovo kada jе s dеvojkom pošao u posetu baki u Knin, gde jе do sada odlazio nеkoliko puta godišnjе. Dеvojka jе puštеna, a Tripkovića jе hrvatska policija odvela u policijsku stanicu Knin, odaklе jе odvеdеn sudiji za prеkršajе, prenosi N1.

Foto: Ajdin Kamber/Shutterstock

Njegov Fejsbuk profil  je prepun četničkih obeležja, fotografija s obeležjima “države Krajine”, ali je nakon hapšenja izbrisan i objavljena je sledeća poruka:

„Sadržaj trenutno nije dostupan. Ovo se obično dogodi zato što je korisnik sadržaj podelio s malom grupom ljudi, promenio publiku ili je sadržaj izbrisan“, navodi FB.

Ratko Mladić Foto: EPA-EFE/Jerry Lampen

Ostala je fotografija na kojoj huligani drže transparent s natpisom “Bуковар никада неће бити Vukovar”, zatim slavljenje Ratka Mladića, oružje i zastava takozvane Krajine, oda četnicima i sl.

Pročitajte još...

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je pozvan da zbog ovog slučaja uputi protest ministru spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordanu Grliću Radmanu, a predstavnika ambasade Srbije u Zagrebu da poseti Tripkovića u zatvoru u Šibeniku i da vidi kakvi su uslovi, postupanje prema njemu i da mu pomogne, saopštio je “Savez Srba iz regiona”.

Ratko Mladić Foto: EPA/DRAGO VEJNOVIC

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar