Hrvatska obeležava 30 godina od međunarodnog priznanja samostalnosti Foto:N1

Predsednik Vlade Hrvatske i lider HDZ Andrej Plenković čestitao je građanima tridesetogodišnjicu međunarodnog priznanja samostalnosti Hrvatske i naglasio značaj tadašnjeg šefa države i lidera te stranke Franje Tuđmana.

„Svim hrvatskim građanima čestitam 30. godišnjicu međunarodnog priznanja Hrvatske! Uz hrabrost hrvatskih branitelja i vođstvo predsednika Franje Tuđmana, hrvatski narod izborio se za slobodu i samostalnu Hrvatsku“, objavio je Plenković na Fejsbuk nalogu Vlade Hrvatske.

„Ponosni smo na zajednička postignuća i čuvamo hrvatski identitet, tradiciju, kulturu, veru i porodicu“, poručio je hrvatski premijer.

Čestitku je završio ukazivanjem da izazovi u četvrtoj deceniji državnosti Hrvatske zahtevaju, kako je precizirao, odgovornost, zajedništvo i solidarnost hrvatskog društva.

Hrvatska, koja je bila jedna od republika bivše Jugoslavije, proglasila je 25. juna nezavisnost od SFRJ, koja je stupila na snagu 8. oktobra iste godine. Nakon otcepljenja počeo je rat sa snagama JNA, koji je trajao četiri godine.

BONUS VIDEO: Hrvatska policija zaplenila ogromnu količinu kokaina i heroina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar