Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / Profimedia

Petogodišnja devojčica poginula je juče u padu italijanskog vojnog aviona. Njen 12-godišnji brat teško je povređen i zadobio je opekotine po celom telu. Povređeni su i roditelji dece i pilot, ali niko nije u životnoj opasnosti.

Avion je udario u pistu, ali i u automobil u prolazu. Srušio se ubrzo nakon poletanja, a još uvek treba razjasniti razloge koji su doveli do nesreće. Pilot je pripadnik elitne akrobatske grupe „Frecce Tricolori“. Katapultirao se iz aviona, ali je zadobio opekotine i primljen je u bolnicu, piše RAI.

Foto: Tino Romano / Zuma Press / Profimedia

Pilot javio da ima problem s motorom

„Nakon tragične nesreće koja se dogodila kod aerodroma „Torino Caselle“, aeromiting povodom stote godišnjice vazdušnih snaga je otkazan. Koncert Pink Sound zakazan za sinoć je takođe otkazan. Predsednik torinskog aerokluba Alberto Banino u ime cele organizacije i uprave aerokluba izražava saučešće porodici te učestvuje u žalosti za žrtvama“, saopštili su iz aerokluba.

Foto: Sergi/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

„Otac je jako uznemiren, u šoku je, i dalje razmišlja o devojčici, samo je rekao da je čuo veliku buku“, kazao je Đovani La Val, direktor gradskog zdravlja. Letelica je udarila u automobil u kojem je muškarac bio sa stradalom devojčicom, njenim 12-godišnjim bratom i majkom.

Foto: Sergi/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

Automobil se zapalio ubrzo nakon udara. 48-godišnji muškarac iz automobila prevezen je u bolnicu u Torinu. Zadobio je opekotine na četiri odsto površine tela.

Foto: Tino Romano / Zuma Press / Profimedia

Pilot je ubrzo nakon poletanja obavestio svog vođu tima da ima problem s motorom. Nakon toga je izgubio kontrolu nad letelicom i aktivirao uređaj za katapultiranje. Avion se, padajući na tlo, zapalio i udario u automobil.

Jedna od hipoteza koja se ispituje, s obzirom na dinamiku događaja, je udar aviona u ptice tokom prve faze poletanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar