Foto:Shutterstock

Luis Hedon (10) iz Hedona u istočnom Jorkširu, izvukao je telo četvorogodišnjeg dečaka sa dna hotelskog bazena tokom odmora u Turskoj. Mališan u tom trenutku nije davao znakove života, ali se zahvaljujući herojskom podvigu Luisa i brzoj reakciji njegovog oca koji ga je reanimirao, nakon nekoliko minuta povratio.

Naime, Hedon se kupao u hotelu u kojem je njegova porodica boravila u Beleku, u blizini Antalije, kada je na dnu bazena primetio nešto za šta je mislio da je smeće, piše Miror.

Međutim, to je bilo dete staro četiri godine. Mališan je u tom trenutku bio skoro mrtav i nije imao puls.

Ali nakon što su mu istisnuli vodu iz pluća je oživeo. Nakon toga je hitno prebačen u bolnicu.

Njegov otac rekao je za Miror da su se tog dana, baš kao i svakog drugog tokom odmora, sunčali kraj bazena.

„Nakratko sam se vratio u sobu koja je bila blizu. Moja supruga Eli je bila sa naša tri dečaka kod bazena kada je Luis viknuo da je našao nešto na dnu. U početku je mislio da je to đubre ili nešto slično, ali dok je zaronio shvatio je da je to dete. Uspeo je da ga izvuče. Kao vatrogasac, obučen sam za da dajem veštačko disanje, pa sam i ja pomogao“, rekao je dečakov otac.

Pročitajte još:

Mališan je sada dobro, a Luis i njegov otac su ostali u kontaktu sa njegovom porodicom.

„Čujemo se sa njima. Njegova baka nam je poslala snimak njega kako doručkuje i izgleda da mu je dobro. On je i dalje u bolnici na posmatranju”, otkrio je dečakov otac.

Kaže da je jako ponosan na svog sina i njegovu reakciju.

„Jedan desetogodišnjak je uspeo da izvuče dete, to je nerealno. Postao je heroj, ljudi u hotelu su mu se zahvaljivali“, rekao je otac.

Na kraju kaže da će ovo biti dobra lekcija i za rukovodstvo hotela, obzirom da u trenutku incidenta pokraj bazena nije bilo spasioca.

BONUS VIDEO Ronjenje na dnu bazena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar