Foto:AP Photo/Ohad Zwigenberg

Pošto je Hamas objavio snimak otete devojke Mie Šem (21) iz Izraela, njena porodica je u Tel Avivu održala konferenciju za medije.

Držeći fotografiju svoje ćerke, Majina majka Keren Šarf Šem je reka da je videla svoju „devojčicu na televiziji“ i da je već čula „glasine da je upucana u rame ili nogu“.

„Izgleda kao da je prestravljena. Izgleda kao da je u velikim bolovima“, rekla je Karen Šarf Šem, prenosi N1.

„Preklinjem svet da vrati moju devojčicu kući. Otišla je na festival samo da se malo zabavi, a sada je u Gazi. Ovo je zločin protiv čovečnosti i trebalo bi da se svi okupimo i zaustavimo ovaj teror i vratimo ih sve kući“, rekla je.

Majka naglašava da je život njene ćerke u opasnosti i da joj je potrebna lekarska pomoć.

„Moja ćerka je borac, ona je ratnik. Svašta je prošla u životu. Znam da se bori i da neće odustati. Ona ima najveće srce, ona je moja najbolja prijateljica“, kazala je očajna majka i poručila ćerki da je jako voli i da samo čeka kada će je zagrliti kod kuće.

Medjima se obratio i Majin brat koji je poručio da samo želi da se njegova sestra i ostali taoci vrate kućama.

PROČITAJTE JOŠ:

Snimak koji je objavio Hamas prikazuje devojku čija je ruka povređena i kojoj se previja rana. Devojka potom na hebrejskom jeziku govori u kameru, navodeći da se zove Maja Šem i da je iz centralnog Izraela. Povremeno gledajući sa strane, ona govori da se nalazi u Gazi i da otmičari brinu o njoj.

„Ruka mi je teško povređena. Imala sam operaciju u bolnici u Gazi, koja je trajala tri sata. Brinu se o meni, daju mi lekove, sve je u redu. Jedino što želim je da me što pre vrate kući, mojim roditeljima. Izvucite me odavde što je pre moguće. Molim vas“, poručila je Maja iz zatočeništva.

Ovo je prvi snimak nekog taoca, koji je objavio Hamas od kada je pre tačno 10 dana izveo napad na Izrael.

Festival koji se održavao u pograničnom području uz Pojas Gaze bio je jedna od prvih meta Hamasa. Stotine ljubitelja muzike okupilo se na festivalu u pustinji, a žurku je prekinulo krvoprolić Hamasa, čiji su militanti nasumice pucali po mladim posetiocima, dok su deo njih oteli i odveli u Gazu kao taoce.

BONUS VIDEO: Hamas napao Izrael

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar