Foto: Blondet Eliot/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski održao je govor pred poslanicima Evropskog parlamenta, rekavši tom prilikom da vizija pridruživanja Evropskoj uniji motiviše Ukrajince da ostanu jaki i na svom kursu.

„Hvala vam na vašem principijelnom i energičnom pristupu, dva kvaliteta koja su ostala konstantna tokom ove borbe za Evropu. Borim se za povratak Ukrajine u Evropu, tamo gde joj je dom. Samo naša pobeda garantuje naše evropske vrednosti“, rekao je Zelenski, jedva zadržavajući suze.

Pročitajte još:

On se zahvalio na podršci koju građani malih i velikih gradova širom Evrope daju Ukrajincima u ovoj „istorijskoj bici“. Nakon ovih reči, usledile su ovacije poslanika.

„Vrednost života u Rusiji je uništena, samo oni u Kremlju imaju vrednost. Rusija gleda na svoje ljude kao na tela koja mogu da nose oružje. Ruski režim mrzi svaku društvenu pravdu i različitost, ulaže u ksenofobiju, pokušava da nehumanu stvarnost tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka pretvori u stvarnost danas“, dodao je Zelenski.

Prema njegovim rečima, odbrana od Rusije nije bitna samo za Evropu.

„Mir neće biti moguć dok ne pobedimo antievropsku silu. Rusija želi da uništiti evropski način života. Nećemo to dopustiti. Evropa će uvek biti Evropa sve dok smo zajedno i vodimo računa o evropskom načinu života. Pozivam vas sve u Ukrajinu, i slava Ukrajini“ zaključio je Zelenski.

Opširnije o današnjim dešavanjima iz Ukrajine pročitajte u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO Nemački i američki tenkovi u Ukrajini: Menja li se tok rata? Gosti Vlade radulović i MIroslav Stojanović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar