Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern Foto:ROBERT KITCHIN / AFP / Profimedia

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern odlučila je da podnese ostavku na tu funkciju, a govor koji je održala postao je viralan na društvenim mrežama zbog snažne poruke koju je poslala Ardern.

„Ušla sam u šestu godinu otkako sam na ovom položaju i svake godine mog rada davala sam maksimum“, rekla je Ardern.

Premijerka je opisala svoj posao kao veliku privilegiju, ali ujedno i veliki izazov, i istakla je da više nema snage da ostane još jedan mandat.

„Ne odlazim zato što je bilo teško. Da je to razlog, verovatno bih otišla posle dva meseca na funkciji. Odlazim jer, sa tako privilegovanom ulogom dolazi i udgovornost. Odgovornost je kada znate da ste prava osoba da vodite zemlju, ali i kada niste. Znam šta ovaj posao traži i nemam više dovoljno ‘goriva’ da to radim na pravi način. Prosto, tako je“, rekla je Ardern i izgovorila nešto što je odjeknulo u svetskoj javnosti.

#related-news_1

„Nadam se da vas ostavljam sa uverenjem da možete biti ljubazni i snažni, empatični, ali odlučni, optimistični, ali fokusirani…Da možete biti lider kakav odlučite da želite da budete, ali onaj koji zna kada je vreme da se povuče“.

Ona je dobila mnoštvo pohvala jer je shvatila kada je vreme za povlačenje i nije insistirala na daljem ostanku na funkciji. Istovremeno, podsetila je ljude da je moguće biti na vlasti na samo sebi svojstven način.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar