Protesti Izrael Palestina Foto:Tanjug/AP Photo/Nasser Nasser

Sedam Palestinaca, među kojima su četiri tinejdžera, ubile su u sredu izraelske snage u zasebnim događajima na okupiranoj Zapadnoj obali, izvestila je danas palestinska zvanična novinska agencija WAFA.

Izraelske snage napale su selo Budrus, zapadno od Ramale i upucale i usmrtile mladića Gebrijela Avada i ranile još jednu osobu, navela je WAFA, a preneo Rojters.

Uz to, 14-godišnje dečak ubijen je metkom u glavu u izbegličkom kampu na jugu, a 16-godišnje je podleglo ranama nakon što je ustreljeno u gradu Tulkarmu, obavila je WAFA.

Izrael još nije komentarisao ove informacije.

Protesti Izrael Palestina Foto:Tanjug/AP Photo/Nasser Nasser

Na desetine Palestinaca ubijeno je na Zapadnoj obali u poslednjem talasu izraelsko-palestinskoga sukoba, koji je počeo vazdušnim napadima i kopnenim upadima palestinskog militantnog Hamasa 7. oktobra.

POGLEDAJTE JOŠ:

Izrael zbog toga priprema kopneni napad u Pojasu Gaze kao odgovor na smrtonosni napad od 7. oktobra, u kojem je ubijeno najmanje 1.400 Izraelaca.

Zapadna obala dom je Palestinske samouprave (PA) kojom vladaju Hamasovi suparnici Fatah i palestinski predsednik, 87-godišnji Mahmud Abas, i za razliku od Pojasa Gaze, kojim upravlja Hamas, mnogo manje je na meti izraelskih napada.

Sve najnovije informacije sa Bliskog istoka možete pratiti u našem blogu uživo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar