Anica Gusak Krajnović Foto:Screenshot/Facebook/Nikolina Beljo/Nikolina Beljo

"Prijateljica, lavica, majka dvoje dece, hrabra, pametna, ponosna, predivna, čudo od žene", reči su kojim prijatelji opisuju Anicu Gusak Krajnović kojoj je pre šest meseci dijagnostifikovan karcinom dojke. Iza nje su sada operacija i zračenje, ali i gorak ukus zbog pritužbi koje su njene kolege slale Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Anica se time ne zamara previše i fokusirana je na svoj oporavak, ali njene prijateljice nisu ostale ravnodušne na mobing i diskriminaciju koje je trpela jer boluje od raka.

Neko od njenih kolega poslao je mejl zbog kog je njena doktorka morala da šalje firmi dodatnu dokumentarciju, kako je Anica zaista bolesna i da je opravdano na bolovanju od četiri meseca, piše Jutarnji.

Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Kad se na posao vratila bez kose, onda je Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) poslat novi mejl kako je „ćelava Anica gadljiva nekim radnicima, a onda sigurno i strankama“.

Anica (47) je službenica u Centru za socijalnu zaštitu Slavonskog Broda i, kako kaže, u borbi protiv raka 90 posto kolega pruža joj neizmernu podršku. No, ima tih nekoliko ‘kolega‘ koji su se potrudili da joj otežaju ionako tešku situaciju.

„Kad sam čula da sam nekom gadljiva, to me povredilo uprkos svoj podršci koju sam dobijala od porodice i prijatelja. Gubitak kose psihički je jako težak, a takvi komentari su me vraćali u vjeme kad sam saznala za dijagnozu“, rekla je Anica za Jutarnji.

POGLEDAJTE JOŠ:

U poslatom mejlu u pitanje se dovelo i to što uopšte dolazi na posao ako je bolesna.

„Kad god sam se osećala dobro, išla sam na posao. Radim na kompjuteru, ne naprežem se, a posao mi je puno pomogao za moje mentalno zdravlje. Kad sam radila, nisam razmišljala o bolesti“, rekla je Anica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare