Foto: Yevhen Kotenko/Ukrinform / Sipa Press / Profimedia, Maxym Marusenko/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia,

Šteta nastala u današnjim ruskim raketnim napadima na ukrajinsku energetsku infrastrukturu mogla bi biti najveća u svim napadima ovog meseca. Ruske snage su, podsetimo, u oktobru počele dronovima i projektilima napadati ukrajinske elektrane, trafostanice i ostala energetska postrojenja.

Ukrajinska državna firma Ukrenergo je štetu od današnjih napada projektilima usporedila s posledicama napada od 10. do 12. oktobra, koji su smanjili ukrajinski kapacitet generiranja struje za oko 30 odsto.

„Uvedene su restrikcije snabdevanja strujom u Kijevu i širom regija Kijev, Černigov, Čerkasi, Žitomir, Sumi, Harkov, Poltava, Dnjepropetrovsk, Zaporožje i Kirovohrad“, stoji u saopštenju Ukrenerga, prenosi Index.hr.

„Restrikcije su nužno potrebne kako bi se smanjilo opterećenje mreže i kako bi se izbegle nezgode nakon što je električna mreža oštećena u terorističkim raketnim napadima“, stoji u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Ukrenergo navodi da se popravci mreže odvijaju širom zemlje. U Nikolajevu gradu na jugu zemlje, snabdevanje strujom je vraćeno, objavio je gradonačelnik Oleksandr Senkejevič.

„Svetla se polako pale u različitim delovima grada. Zahvaljujem inženjerima na njihovom predanom radu“, napisao je na Telegramu.

BONUS VIDEO: Putin snimljen sa nuklearnom aktovkom? Svi gledali u koferče koje je nosio muškarac iz njegove pratnje VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar