Foto: Tanjug/ FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DARIO GRZELJ/ nr

U Zagrebu je danas posle podne došlo do eksplozije u naselju Rudeš, u dvorištu zgrade, preneo je hrvatski portal index.hr.

Zbog eksplozije je oštećen privatan automobil i fasada zgrade, ali kako navodi policija, niko nije povređen, a posle istrage više će se znati o uzroku eksplozije.

Kako saznaje Index, na teren je odmah izašao veći broj policijskih službenika.

Foto: Tanjug/ FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DARIO GRZELJ/ nr

Službenim automobilima i trakama su blokirali ulicu u kojoj je došlo do eksplozije s obe strane.

Dodaje se da čitaoci javljaju da policajci idu od stana do stana i govore ljudima da ne izlaze napolje.

Foto: Tanjug/ FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DARIO GRZELJ/ nr

„Toliko je glasno grunulo da je blesak svetlosti osvetlio moju sobu. Ležao sam u mraku i gledao TV. Čuo sam muški glas napolju kako nekome nešto govori preko mobilnog telefona, ali nisam mogao da razaznam šta. Vrlo brzo je došla policija, pa ne isključujem da je možda taj čovek pozvao policiju. Prvo je stigao jedan automobil, pa više“, ispričao je za Jutarnji stanovnik Anine ulice.

Foto: Tanjug/ FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DARIO GRZELJ/ nr

Građani javljaju i da je policija upala u kuću, Anina ulica je blokirana i nikog ne puštaju blizu.

Policija ide od stana do stana, a svima je rečeno da ne izlaze iz svojih domova, prenosi Jutarnji list.

PROČITAJTE JOŠ:

„Uznemirila nas je eksplozija koliko i to što je policija bukvalno trčala ulicom tražeći nešto, kuca nam na sva vrata. Vrlo brzo, kao da je hitno. Pitaju da li smo nešto videli. Mislim da ni oni sami još ne znaju šta tačno traže, a možda i imaju neke tragove, samo nisu hteli da nam kažu. Ulica nije baš mirna u poslednje vreme, kradu nam automobile, a u radnji je bilo i naoružanih razbojnika“, priča stanovnik Anine ulice.

Njegov komšija dodaje da je čuo da su policajci tokom uviđaja pokušali da upadnu u stan, ali ne zna ishod toga.

Foto: Tanjug/ FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DARIO GRZELJ/ nr

„Kao da sve ukazuje na eksplozivnu napravu, kao da nema govora o mogućem gasu kao uzroku eksplozije ili bilo čemu sličnom. Bojimo se. Naš strah je opravdan jer se još ništa ne zna, a mrak je pao“, zaključuje jedna penzionerka.

„Čim je policija stigla u velikom broju, dve žene su istrčale iz zgrade u kojoj je došlo do eksplozije. Delovale su veoma uznemireno i uplašeno. Inače, u toj zgradi živi i par sa malom bebom. Do same eksplozije sa ulice se ništa nije čulo, a kada je eksplodirala, pod se tresao kao da je bio zemljotres. Izašli smo kroz prozore da vidimo šta se dešava, a policija nas je vrlo brzo sve poterala u stanove i rekla da ne izlazimo. Posle nekog vremena počeli su da kucaju po stanovima. Rekli su nam: ‘Mi smo iz policije. Jeste li nešto videli ili čuli?’. A njih je interesovalo da li smo videli kakav auto“, rekao je drugi meštanin ulice.

U zagrebačkom javnom tužilaštvu Jutarnjem listu su potvrdili da su dobili dojavu o eksploziji u dvorišnoj zgradi navedene ulice i da je od eksplozije oštećen jedan automobil. Istovremeno, napominju da nema povređenih i da se utvrđuju sve okolnosti događaja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar