Ilustracija: Shutterstock

U eksploziji bombe tokom katoličke mise u obrazovnoj ustanovi u gradu Maraviju na jugu Filipina, poginule su četiri osobe, a ranjena je nekolicina ljudi.

Filipinske vlasti su danas podigle stanje pripravnosti bezbednosnih službi na najviši nivo i saopštile da je reč o činu islamskog terorizma.

„Najoštrije osuđujem besmisleno gnusno zlodelo koje su poči

POGLEDAJTE JOŠ:

nili inostrani teroristi. Ekstremiste koji vrše nasilje protiv nevinih uvek ćemo smatrati neprijateljima našeg društva“, izjavio je filipinski predsednik Ferdinand Markos mlađi, prenosi Rojters.

Filipini eksplozija Foto:Tanjug/AP Photo/Froilan Gallardo

Eksplozija u gradu koji su 2017. godine pet meseci kontrolisali militanti Islamske države, dogodila se nakon ubistva 11 ekstremista u petak, u vojnoj operaciji u provinciji Magindanao del Sur, udaljenoj oko 200 kilometara od Maravija.

#related-news_0

Pozivajući na smirenost, Markos je objavio na platformi Iks (Tviter) da je naredio policiji i vojsci da „obezbede zaštitu i bezbednost civila i ranjivih zajednica“.

„Budite sigurni da ćemo počinioce ovog nemilosrdnog čina privesti pravdi“, izjavio je general filipinske armije Gabrijel Virej III, ocenivši da je u pitanju „akt terorizma“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar