Foto: EPA-EFE/Manuel Lopez

Petnaest osoba je povređeno, uključujući najmanje jednu teško povređenu, u dva odvojena iskakanja voza iz šina koja su se brzo dogodila u petak na olujnom vetru u severozapadnoj Švajcarskoj, saopštila je policija.

Incidenti na regionalnim putničkim železničkim linijama su se dogodili na udaljenosti od oko 30 kilometara severno od švajcarske prestonice Berna.

U prvom iskakanju voza su povređene tri osobe, uključujući vozača, a 12 u drugom iskakanju voza, dok je u blizini zabeležena brzina vetra od 136 kilometara na sat.

Foto: EPA-EFE/Manuel Lopez

Prvi incident dogodio se u selu Lušerz na jezeru oko 4:30 popodne saopštila je policija. U vozu je bilo 16 ljudi.

„Dok je duvao jak vetar, prednji vagon voza se prevrnuo sa desne strane pruge, skliznuo nekoliko metara niz mali nasip i na kraju se zaustavio“, navodi se u saopštenju policije Berna.

Foto: EPA-EFE/Manuel Lopez

Tri osobe, uključujući vozača u prevrnutom vagonu, su povređene. Četiri ekipe hitne pomoći su ih zbrinule i prevezeni su u bolnicu, a vatrogasci su pomogli da se ljudi izvuku.

Drugo iskakanje iz šina se dogodilo oko 20 minuta kasnije u selu Biren cum Hof.

Portparolka policije u Bernu Magdalena Rast izjavila je za televiziju SRF da je povređeno devet odraslih i troje dece, a policija je ranije na Tviteru objavila da postoji „najmanje jedna teško povređena osoba“.

Regionalni železnički operater RBS rekao je da su neke usluge obustavljene „zbog oluje“. Portparolka je rekla da je nesreća mogla biti uzrokovana jakim vetrom, ali da to „nije jasno“, prenose mediji.

***

BONUS VIDEO: Švajcarske železnice oborile rekord formirajući najduži putnički voz na svetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar