Hrvatska vatrogasna zajednica objavila je najnovije podatke o požaru koji je buknuo u Šibeniku. Požar je zahvatio kuće i u Grebaštici, tako da je u toku evakuacija porodica čiji su domovi ugroženi ili zahvaćeni požarom.

Stanovnike ugroženog dela sa lokacije prevoze MUP-ovim vozilima do Morinjskog mosta kod Brodarice, zatim autobusom do sportske dvorane na šibenskom Baldekinu, gde im je obezbeđen smeštaj.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

„Situacija nije dobra, vatrogasci su među kućama i pokušavaju da spase šta se da spasiti. Vetar nam još uvek otežava posao. Brojke vatrogasaca i vozila se na terenu menjaju iz minuta u minut. Brojke o oštećenim objektima za sada nemamo, kasnije ćemo videti kolika je ukupna šteta. Sada pokušavamo da spasemo jednu zgradu, gori na trećem spratu, tako da smo sad provalili vrata da možemo da spasimo objekat“, rekao je komandant Javne vatrogasne brigade Šibenik Volimir Milošević, a prenosi Index.hr.

Ministarstvo odbrane je potvrdilo da je na mesto požara kod Grebaštice poslat i peti kanader, što znači da su poslati svi kanaderi koji su na raspolaganju ministarstvu te da požar sada gasi ukupno sedam aviona.

Na lice mesta su poslate i vatrogasne ekipe iz Splita.

Šibenik požar Foto:TANJUG/ FOTO HINA/VALERIO BARANOVIC

Požar je doveo do kolapsa na putu od Šibenika prema Splitu.

Takođe, u požaru je stradao i veliki broj automobila.

Pročitajte još...

Zbog požara je zaustavljen saobraćaj na Jadranskoj magistrali od Žaborića do Bila kod Primoštena i saobraćaj se preusmerava putem Jadrtovca i Vrpolja.

BONUS VIDEO: Požar u Dalmaciji na području Šibenika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar