Foto:AP Photo/Rahmat Gul

U gradu Džalalabad u Avganistanu danas je došlo do pucnjave u kojoj su prema nazvaničnim informacijama ubijene dve osobe, a najmanje deset ranjeno. Do pucnjave je došlo kada su talibani otvorili vatru na demonstrante koji su se okupili tražeći da se na zgradama institucija u tom gradu ponovo istaknu avganistanske zastave umesto talibanskih, javila je lokalna agencija Adžvok avgan njuz.

Pročitajte još:

Prema informacijama koje je preneo Sputnjik, broj ranjenih je 12. Lokalni mediji nisu precizirali broj ranjenih, ali kako navode među njima su i novinari koji su izveštavali sa događaja, a koje su talibani pretukli na ulici.

Na video snimcima objavljenim na društvenim medijima, vidi se kako ulicama šetaju stotine ljudi noseći avganistanske zastave, dok se u pozadini čuju pucnji, prenosi Indija tudej.

Podsećamo, talibani su prošlog vikenda ponovo osvojili vratil vlast nakon što su za nekoliko dana zauzeli veći deo Avganistana, manje od tri nedelje pre nego što SAD planiraju da završe povlačenje trupa. Talibani su obećali novu eru mira i bezbednosti u zemlji, kao i da će oprostiti onima koji su se borili protiv njih i dati ženama puna prava prema islamskom zakonu.

Mnogi Avganistanci su međutim nepoverljivi, posebno oni koji se sećaju prethodne vladavine talibana i strogog tumačenja islamskog zakona koje su nametnuli. Veliki broj Avganistanaca je pobegao iz zemlje, a hiljade još čekaju da se evakuišu preko kabulskog aerodroma.

BONUS VIDEO Talibani na ulicama Kabula

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare