Foto: N1

Doktorka hirurgije Amela Karabeg koja se zajedno sa suprugom lekarom Reufom Karabegom i doktorkom Lejlom Divović našla u blizini prilikom nesreće na Bjelašnici u kojoj je od udara automobila povređena četvoročlana porodica, opisala je za N1 detalje nemilih scena.

Karabeg, koja je pritekla upomoć, bila je sa suprugom na izletištu, te kaže kako je nakon stabilizacije ugroženih pacijenata stigla hitna medicinska pomoć koja ih je prevezla na Klinički centar.

“Žena, majka dece je bila bez svesti par minuta sa tri velike rane na glavi iz kojih je značajno krvarilo. Odmah smo pristupili obezbeđivanju prohodnosti disajnih puteva i zaustavljanju krvarenja. Povređene su i dve devojčice starosti od devet i i pet godina od kojih je starija devojčica bila dezorijentirana sa ranom na glavi i otvorenom ranom 10 cm na potkolenici”, pojašnjava doktorka Karabeg.

Dodaje da je nakon što su ih stabilizovali stigla Hitna pomoć koja ih je transportovala u KCUS, prenosi N1 BiH.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, do nesreće na planini došlo je iza podne kada je automobil udario četiri pešaka, među kojima su bila i maloletna deca.

Vozilo Hitne pomoći stiglo je nakon dvadeset minuta od poziva, a za to vreme je grupa prisutnih lekara brzo reagovala i pomogla da povrede budu stavljene pod kontrolu pre medicinske evakuacije u kola i prevoza u bolnicu.

Pripadnici policije izvršili su uviđaj na mestu događaja.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar