Foto: Shutterstock

Anesteziolog Asaf Karpel iz Izraela u nedelju je osuđen na devet i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva partnera žene u koju je bio zaljubljen, inače njegove pacijentkinje, tako što mu je ubrizgao smrtonosnu dozu sedativa.

Okružni sud u Lodu takođe je naložio Asafu Karpelu da plati 35.000 dolara odštete.

Njegov advokat Adi Karmeli je u izjavi rekao da je dvocifrena kazna koju su tužioci tražili „preuveličana i preterana“.

Karpel je prošlog oktobra osuđen za pokušaj ubistva u nagodbi sa tužiocima, prenosi Tajms of Izrael.

Žrtva je ranije rekla za Kanal 12 da i dalje pati od anksioznosti da će Karpel ponovo pokušati da naudi njemu i njegovoj devojci.

Ilustracija Foto: Shutterstock

Prema ažuriranoj optužnici Centralnom okružnom sudu, Karpel (37) se sprijateljio sa ženom koju je upoznao kada je došla kod njega u ordinaciju.

U optužnici se navodi da je Karpel uhodio ženu, čekao je u blizini njenog automobila, kupovao joj poklone i slao joj mejlove i SMS poruke izražavajući svoju ljubav prema njoj i želju za romantičnom vezom.

Karpel je na kraju odlučio da ubije njenog partnera.

Ukrao joj je ključ od kuće i dva špriceva iz bolnice u kojoj radi, kao i anestetike koji mogu da ubiju osobu u slučaju predoziranja i koji se inače daju samo tokom procedure.

Karpel je navodno proverio raspored smena žene da bi znao kada nije kod kuće i otišao u njen dom prerušen, noseći oružje za elektrošokove, upaljač, skalpel i špriceve ​​sa anesteticima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Posle nekoliko sati čekanja, usred noći je ušao u stan uz pomoć ključa, otišao u spavaću sobu i napao ženinog dečka.

Karpel je upotrebio elektrošoker i pokušao da mu ubrizga špriceve, ali se njegova žrtva probudila i oslobodila, nakon čega je Karpel pobegao sa lica mesta.

Karpel je pronađen nedugo kasnije tokom vožnje. Pretresom njegovog automobila pronađeni su crni kombinezon, šešir, balaklava i špricevi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar