Milorad Dodik Foto:AP

Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik nazvao je pričama za "medijsko zabavljanje" navode pojedinih medija da predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da ga ukloni sa političke scene preko bivšeg američkog zvaničnika Ričarda Grenela.

„Kao Grenel će nešto? On nije u admistraciji SAD-a. To je neki tip poznat od ranije, bio je u Trampovoj administraciji. Šta se sve lagalo pre tri meseca po medijima o meni, pa to više niko ne spominje“, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

PROČITAJTE JOŠ:

On je kazao da ga je predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, posle nadavne posete SAD, obavestila da joj je u određenim američkim političkim krugovima ponuđeno da izbaci njega i preuzme da vodi SNSD.

„Čim je došla, ona me odmah obavestila da su joj neki rekli kako bi bilo dobro da izbaci Dodika i preuzme SNSD. Ona je ustala i rekla im ‘vidite li vi da sam ja ozbiljna žena, što pričate gluposti’. Nemam na tu temu ništa posebno da kažem“, izjavio je Dodik.

Dodik se u Istočnom Sarajevu obratio novinarima posle sastanka članova Predsedništva BiH sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i zamenikom direktora Evropske službe za spoljne poslove (EEAS), zaduženim za Zapadnu Evropu, Zapadani Balkan, Tursku i Veliku Britaniju Markom Makovecom.

Naveo je da taj sastanak nije dao neki poseban rezultat, ali da je bio prilika da se razjasne neka opšta pitanja.

 

****

Bonus video: Dodik i harmonika u Predsedništvu BiH

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar