Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Novoizabrani predsednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik, komentarisao je sa kojim strakama će formirati vlast kao i koja su državna ministarstva preferencije njegove političke opcije.

Dodik je nedavno najavio da će formiranje vlasti pratiti sa HDZ-om budući da on i predsednik te stranke Dragan Čović imaju dogovor da će pre razgovora da drugim partnerima defnisati svoju politiku.

„To neće biti samo puki zbir. Mi ćemo ući sa onima koji će, pre nego što uđemo u strukture vlasti prihvatiti da se deblokiraju projekti u Republici Srpskoj, vezano za gasovod, aerodrom u Trebinju i za Buk-Bijelu i sa onima koji budu spremni da to učine i pre formiranja vlasti jer imamo kapacitete – oni će biti naši partneri“, kazao je Dodik.

Predsednik SNSD-a smatra i da bi se na formiranje vlasti na državnom nivou moglo duže čekati, prenosi Klix.ba.

PROČITAJTE JOŠ:

„Podržavamo da predsedavajući Veća ministara bude iz hrvatskog naroda, pre svega iz HDZ-a, i u tom pogledu apsolutno ćemo podržati bilo koji predlog koji dolazi iz HDZ-a, a mi ćemo preferirati ministarstvo finansija i još tri ministarstva ili četiri što pripada Republici Srpskoj“, najavio je Dodik.

Kako je Klix.ba ranije i otkrio, Zoran Tegeltija je prvi kandidat za ministra finansija, dok će HDZ za mandatara predložiti žensku osobu, a najverovatnije da će to biti Borjana Krišto koja je izgubila u trci za člana Predsedništva BiH.

BONUS VIDEO: Dodik okupio pristalice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare