Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Šestogodišnja devojčica poginula je na filipinskoj plaži u tragičnoj nesreći na trkama glisera nakon što je vozač izgubio kontrolu i zabio se u pesak.

Skiamira Ziah Bankuil se igrala duž obale dok su lokalni meštani održavali trku glisera na plaži Paliton na ostrvu Sikijor u nedelju, 21. maja.

Dok su gliseri kružili nazad ka plaži, pobednik trke je izgubio kontrolu i zakucao se u plažu, pregazivši devojčicu i udarivši gledaoca Aliksu Buhian (24), koja je zadobila povredu glave.

Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Okolna voda je nakon nesreće bila crvena od krvi. Stravični snimci pokazuju posledice dok se meštani brinu o žrtvama.

Skiamira i Alika su hitno prevezene u bolnicu. Međutim, dete je po dolasku preminulo zbog teških rana.

Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Policajci San Huana su sada priveli vozača čamca Džejmsa Sumalponga, koji je odbio da da izjavu.

Sjamirin skrhani otac Džo Pro Bankil rekao je: „Vozač je iznenada ubrzao kada se približavao obali. Dogodilo se tako brzo da nisam mogao da dođem do svoje ćerke na vreme“.

Rođak šestogodišnjeg deteta Džerbi Faktularin rekao je: „Cela porodica je slomljena. Svi su toliko voleli Skiamiru. Sada želimo pravdu za nju“.

Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Policijski istražitelj San Huana, glavni narednik Keri Grencio, rekao je: „Na osnovu naše istrage, vozač je udario žrtve dok su bile na obali nakon što mu je motor pokvario. Hitno su prevezeni u pokrajinsku bolnicu Sikijor, ali je devojčica po dolasku proglašena mrtvom. Organizatori su imali dozvolu za održavanje trke čamaca“.

PROČITAJTE JOŠ:

U saopštenju, organizator trke čamaca Bankarera Filipini je rekao: „Bankarera Filipini želi da izrazi svoje najdublje saučešće porodicama žrtava nesreće tokom trke održane na Paliton Biču u San Huanu 21. maja 2023. U istom smislu, pozivamo organizatore trke, menadžere timova, posade, a posebno vozače, da uče iz ovog tragičnog incidenta i ponovo razmotre, pregledaju i implementiraju sve bezbednosne protokole kako bi sprečili ponovnu pojavu u budućnosti i osigurali bezbednost svih.“

Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Filipinske vlasti saopštile su da se Sumalpong suočava sa optužbama za bezobzirnu nepromišljenost koja je rezultirala ubistvom. Njemu je određen pritvor u policijskoj stanici u San Huanu.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar