Hitna pomoć, Split Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Nezapamćena tragedija pogodila je Hrvatsku, kada je u nesreći teško povređena devojčica stara godinu dana u Blacama kod Solina. Iz splitske bolnice su saopštili da je devojčica teško povređena na odeljenju intenzivne nege sa opekotinama po licu i šaci. Oni su joj, napominju lekari, dali sedative iz preventivnih razloga, odnosno da ne trpi bolove s obzirom da je reč o maloj bebi.

Iako su prve informacije govorile da joj je celo telo izgorelo, u bolnici to demantuju i navode da joj život nije životno ugrožen i da je stabilno, iako ističu da je nezahvalno davati prognoze jer je reč o maloj bebi.

Pročitajte još:

Splitska policija je u nedelju oko 14 sati od KBC-a Split dobila informaciju o pružanju medicinske pomoći detetu sa opekotinama po telu izazvanim zapaljivom tečnošću, prenosi Jutarnji list.

„Prema do sada prikupljenim informacijama u pomoćnoj zgradi (pušnici) u solani, jedno lice je zapaljivom tečnošću u flaši zapalilo vatru, a u jednom trenutku došlo je do zapaljenja, usled čega je lice bacilo bocu sa zapaljivom tečnošću u dvorište u kojem se nalazilo dete i naneo joj opekotine po telu”, izvijestili su iz PU Splitsko-dalmatinske.

Foto: Shutterstock/Robson90

Kako nezvanično saznaje Slobodna Dalmacija, teško je povređena devojčica starosti godinu dana i tri meseca. Ona je u splitskoj bolnici na respiratoru, ima veoma teške opekotine po glavi i licu i lekari se bore za njen život.

Tragedija se dogodila na izletištu kod crkve Gospe od zdravlja u Blacu kada se grupa ljudi okupila da proslavi rođendan. Gosti su počeli da spremaju roštilj i pale vatru, a jedan od njih polio je drva benzinom iz plastične flaše koka kole. Nakon što je plamen zahvatio flašu, čovek se uspaničio i ne osvrćući se uplašeno bacio flašu od sebe. Nažalost, flaša je najverovatnije pogodila nesrećnu devojčicu koja se igrala i vatra je zahvatila njeno telo. Članovi njene porodice i ostali prisutni odmah su pritrčali devojčici i pokušali da ugase vatru, valjajući je po travi, a Hitna pomoć je vrlo brzo stigla i odvezla je u bolnicu, saznaje Slobodna Dalmacija.

Kako je saopštila policija, u njihovim prostorijama se nalazi lice koje se dovodi u vezu sa događajem i protiv njega je u toku krivična istraga, a na mestu događaja se vrši uviđaj.

*****

BONUS VIDEO: Požar u Valensiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar