Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U teškoj nesreći na zagrebačkom Žitnjaku u naletu kamiona poginula je devojčica (9).

Do nesreće je došlo kada je devojčica izašla iz školskog autobusa. U blizini mesta nesreće je obeleženi pešački prelaz, a policijskim uviđajem utvrdiće se da li je devojčica prelazila na zebri.

Devojčica je navodno išla u treći razred i živi u blizini mesta tragedije.

Prema informacijama Nove TV Hrvatska, devojčica je išla iza autobusa, a iz suprotnog smera je tada naleteo kamion te je na mestu usmrtio. Jedna svedokinja im je kazala da je devojčica u trenutku nesreće imala torbu na leđima, s kojom je i izašla iz autobusa, prenosi Index.hr.

Uviđaj će pokazati da li je vozač kamiona prebrzo vozio. Ulica je zatvorena za kamione veće nosivosti od 7.5 tona. Ovaj kamion, čini se, nije bio te nosivosti, bio je manji, ali do tragedije je ipak došlo.

Mario Jertec, vlasnik firme čiji je kamion učestvovao u nesreći, rekao je da ovaj kamion nije imao zabranu saobraćanja tim pravcem.
„To je redovna cesta, samo što je zabrana nosivosti za određenu težinu vozila, a ovo je mali kamion i on sme tu ići“, rekao je.

PROČITAJTE JOŠ:

Meštani godinama upozoravaju na ovu ulicu

Meštani godinama upozoravaju da je ta ulica opasna, uspeli su da dobiju ležeće policajce ali to nije rešilo stvar. Tražili su i kamere pre oko šest meseci, no dosad ih nisu dobili.

Kažu da ponekad češće dolaze patrole, ali da to nije dovoljno.

Članica mesnog odbora Žitnjak Sanja Šutej rekla je kako je već upozoravala na tu ulicu.

„U zadnje dve godine stalno im pišemo dopise i čak sam ih i ja zvala osobno jedno popodne jer oni ne izlaze. Tražili smo jači nadzor baš zbog toga što ovde izlaze kamioni i što se luduje po ovoj ulici“, naglasila je.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar