Kraljica Elizabeta i Liz Tras Foto: TANJUG/Jane Barlow/Pool Photo via AP

Vest o lošem zdravstvenom stanju kraljice Elizabete (96) zabrinula je sve Britance, ali i građane čitavog sveta. O tome da nije dobro spekuliše se već nekoliko dana, a mnogima je zapala za oko fotografija sa sastanka sa novom premijerkom Liz Tras, na kojoj je uočljivo da se nešto dešava sa kraljičinim rukama.

Na društvenim mrežama povela se polemika oko toga da li su kraljici ruke ispucale zbog primanja infuzije. Signal da je loše bio je i to što prvi put u istoriji novog premijera nije dočekala u Bakingemskoj palati, već je zbog lošeg zdravstvenog stanja to učinila u zamku Balmoral u Škotskoj, u koji je otišla na letnjem odmoru.

Razlog za presedan bilo je sprečavanje „bilo kakve alternative u poslednjem trenutku u slučaju da kraljica ima probleme sa kretanjem tog dana“.

Foto:Profimedia

Podsećamo, kraljica je i u prethodnim mesecima imala probleme sa kretanjem zbog čega je otkazala prisustvo na nekoliko važnih događaja.

Pročitajte još:

Bakingemska palata je danas saopštila da se njeno stanje dodatno pogoršalo i da se zbog toga nalazi pod stalnim pod medicinskim nadzorom.

„Nakon jutrošnjeg pregleda, kraljičini lekari su joj preporučili da ostane pod medicinskim nadzorom“, navodi se u saopštenju.

Njena uža porodica je obaveštena, a saopštenje dolazi nakon što je kraljica prvi put u istoriji, zbog lošeg zdravstvenog stanja imenovala novu britansku premijerku Liz Tras u dvorcu u Škotskoj, umesto u kraljevskoj palati u Londonu.

Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola otputovali su u Balmoral, rekao je Klarens Haus. Tamo putuje i vojvoda od Kembridža, navodi BBC.

Nova britanska premijerka Liz Tras rekla je da je „cela zemlja duboko zabrinuta“.

„Moje misli – i misli ljudi širom našeg Ujedinjenog Kraljevstva – trenutno su sa Njenim Veličanstvom Kraljicom i njenom porodicom“, dodala je premijerka.

BONUS VIDEO Marija Ratković: Kraljevska porodica uliva stabilnost u nesigurnim vremenima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare