Foto: Privatna arhiva, Dorset Police

Britanka je rodila mrtvo dete nakon što je, kako kaže, njen partner ubio njenu bebu u napadu ljubomore.

Izabel Ajriš (27), baštovanku iz Bornmuta, napao je njen dečko Asa Dejvison (35), dok je bila u sedmom mesecu trudnoće sa bebom bivšeg partnera, koja je začeta pre nego što su se upoznali.

Bez znanja Izabel, Dejvison koji je u januaru 2022. godine osuđen na doživotni zatvor, gajio je ogorčenost prema njoj i njenom nerođenom detetu, jer je Izabelin bivši dečko bio otac bebe.

Dejvison je udario Izabel nogama i pesnicama u stomak i ona je hitno prebačena u bolnicu gde lekari više nisu mogli da konstatuju otkucaje srca bebe.

Foto: Privatna arhiva

Izabel je imala brojne povrede po telu i bila je prinuđena da rodi mrtvo dete.

Na suđenju Dejvisonu u decembru prošle godine, sud je čuo da je on negodovao zbog mogućnosti da hrani i podiže dete drugog čoveka i da je napravio snimak na telefonu govoreći: „Baš me briga za tvoju bebu“.

Izabel je rekla da ju je isprva naterao da veruje da će brinuti o njoj i detetu.

„Ali očigledno nam je zamerio i uzeo je stvari u svoje ruke. Odbijam da dozvolim da me ono što se dogodilo tog dana definiše i samo želim da idem napred“.

U decembru 2019. godine, Izabel je počela da izlazi sa Dejvisonom, ali nije znala da je trudna.

Foto: Dorset Police

„Upoznali smo se preko zajedničkih prijatelja. Nikada nisam imala momka pored kojeg sam se osećala posebno. Nisam mogla da verujem kako smo se dobro povezali. Bila sam zapanjena“, rekla je.

Nedelju dana kasnije, ona je primetila da se ugojila. Zabrinut, Dejvison ju je odveo kod lekara i otkriveno je da je Izabel trudna dva meseca.

„Izlazili smo tada samo nedelju dana i još nismo spavali. Beba je bila od mog bivšeg. Bila sam zapanjena“, rekla je.

„Nisam želela da rodim dete, ali je Asa rekao da će sve biti u redu i da će biti tu za mene i bebu“, dodala je.

Ubrzo nakon toga, Izabel je svom bivšem rekla za dete ali on nije hteo da ima išta sa bebom.

„Asa mi je rekao da će mi pomoći oko bebe i da se preselimo kod njega. Kada mi je stomak postao veći, svaki dan je kuvao i čistio. Išao je sa mnom i kod doktora“, rekla je.

PROČITAJTE JOŠ:

U martu 2020. godine, Dejvison je odveo Izabel na ultrazvuk. Nakon toga ga je videla kako pila ultrazvučni snimak na lomači u bašti.

Nakon toga, Dejvison je postao agresivan. Počeo je da daje ljubomorne komentare o tome da beba nije njegova i Izabel ga se plašila.

Kada je bila u sednom mesecu, Dejvison ju je gurnuo uza zid i viknuo da beba nije njegova.

„Užasnuta pobegla sam od kuće. Stomak mi je bio ogroman i gegala sam se niz ulicu. Ali nekoliko minuta kasnije, Asa mi je prišao na biciklu. Guruno je bicikl u moj stomak. U agoniji sam vrisnula na njega da stane“, rekla je.

Dejvison je zgrabio Izabel i odvukao je preko puta.

„Osetila sam jak udarac u stoma. Pogledala sam videla Asa kako me udara. A onda je njegova pesnica poletala ka mom licu“, rekla je. „Više puta me je tukao u stomak, sve dok se nisam onesvestila. Kada sam se probudila, Asa nije bilo, a u stomaku sam osećala oštar bol“, rekla je.

Izabel je pokucala na nečija vrata i ti ljudi su odmah pozvali policiju. Prebačena je u bolnicu i tu je konstatovano da beba ne daje znake života. Potom je rodila mrtvu bebu.

„Bio je dečak. Pitali su me da li želim da ga pozdravim ali sam pogledala na drugu stranu. Nisam mogla da podnesem pomisao na to“, rekla je.

Dva dana kasnije, Dejvison je uhapšen. Pronađen je kako se krije u kući jednog prijatelja. U oktobru 2021. godine je proglašen krivim za povređevanje dece i za nanošenje teških telesnih povreda.

„Na sudu sam očekivala da će pokazati kajanje. Ali bio je samozadovoljan. Ponovo mi je bilo mučno. Laknulo mi je što je iza rešetaka. Sada sam u novoj vezi i pokušavam da ovo ostavim iza sebe“, rekla je.

BONUS VIDEO: Pucnjava u gej klubu u Kolorado Springsu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar