Foto:Tate’s Family GoFundMe

Preminuo je trogodišnji dečak koji je četiri dana proveo na odeljenju intenzivne nege nakon što je upao u podzemni rezervoar za vodu.

Tejta Holcmana je pronašao spasilac 10 punih minuta nakon što je pao u rezervoar za podzemnu vodu, a da ga nije video. Mališan se igrao na obližnjem bazenu kada je nestao.

Njegovi roditelji su ga odveli i u dnevni kamp u vodenom parku u Kembridžu u Vermontu, 6. jula.

Međutim, mališan je preminuo četiri dana kasnije 10. jula nakon što je hitno prebačen na jedinicu intenzivne nege u Medicinskom centru Univerziteta u Vermontu.

Kancelarija glavnog medicinskog istražitelja za Vermont zabeležila je njegovu smrt utapanjem kao nesreću. Državna policija je saopštila da su ekipe hitne pomoći pozvane u odmaralište oko 14:45 6. jula sa izveštajima o detetu koje je palo u podzemni rezervoar napunjen vodom dok je hodao u blizini.

Dežurni spasioci su uspeli da oslobode dečaka iz bazena, ali je prvobitna istraga pokazala da je bio u vodi oko 10 minuta pre nego što je spašen.

PROČITAJTE JOŠ:

Akcija prikupljanja sredstava je prvobitno imala za cilj da prikupi 65.000 dolara za ožalošćenu porodicu, ali je od četvrtka, 13. jula, prikupljeno skoro 75.000 dolara. Apel je dirnuo srca mnogih u zajednici.

U čitulji za mladog Tejta navodi se: „Od samog početka zračio je pozitivnošću, radošću i ljubavlju. Njegova ličnost, glasan smeh i prijateljsko držanje učinili su ga voljenom figurom sa svima na koje je naišao. Uprkos mladosti, Tejt je duboko razumeo empatiju i saosećanje. Imao je način da učini da se ljudi osećaju viđenim, saslušanim i voljenim, i dodirnuo je svakoga sa kim je komunicirao na jedinstven način“.

„Njegov zarazni duh bio je zračak sunca. Njegovo prisustvo moglo je da učini da čak i najteži dani izgledaju svetlije. Tejt je prihvatao svaki trenutak sa entuzijazmom, radoznalošću i radošću. Voleo je da istražuje i uči, a njegov osećaj čuđenja bio je zarazan. Bilo da igrao se igračkama, jurio za prijateljima ili se mazio sa porodicom, Tejt je sve radio svim srcem i dušom“, navodi se.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar