Derek Rosa Foto:Hialeah Police

Trinaestogodišnji dečak sa Floride pozvao je dispečera hitne pomoći da prizna da je ubio svoju majku dok je ona spavala pored njegove novorođene sestre - i poslao fotografije užasa svojim prijateljima, prema mučnim izveštajima.

Derek Rosa se suočava sa optužbom za ubistvo prvog stepena zbog ubistvu svoje majke nakon što je velika porota podigla optužnicu protiv tinejdžera, saopštila je kancelarija državnog tužioca Majamija Dejda, izvestio je VSVN.

Njemu će se suditi kao odrasloj osobi, ali nije prisustvovao svom prvom sudskom ročištu u petak, navodi se u izveštajima.

Rosa je pozvao hitnu pomoć 12. oktobra da prijavi da je upravo ubio svoju majku u njihovoj kući u Hajali, prema audio snimku poziva objavljenom ranije ove nedelje.

Rosa je navodno rekao dispečeru da je fotografisao svoju majku, Irene Garsija (39), i poslao fotografije svojim prijateljima.

„Uslikao sam i rekao sam prijateljima o tome“, rekao je dispečeru. „Je to loše?“

„Ona je mrtva, gospođice?“, on je takođe navodno rekao tokom 18-minutnog poziva, koji je završen kada je policija stigla u njegovu kuću. „Ima krvi po podu“, dodao je.

PROČITAJTE JOŠ:

Rosa je takođe navodno rekao: „Trenutno imam pištolj sa sobom. Hteo sam da pucam u sebe, ali sam se predomislio. U mojoj sobi je nož, a u dnevnoj sobi je pištolj“.

Rosin otac i baka po ocu pojavili su se u petak na sudu za maloletnike u njegovo ime.

„Veoma je žalosno što se dogodila ova tragedija, ali ovo dete je veoma skromno, veoma mirno i niko nije mogao da zamisli da će se to ikada dogoditi“, rekao je Hoze Rosa, njegov otac, na saslušanju, preneo je Lokalni 10 njuz.

Naređeno je da Rosa bude zadržan bez kaucije i prebačen u pritvorski centar Metro Vest.

Trenutno se nalazi u popravnoj i rehabilitacionoj ustanovi u Majami-Dejdu, preneo je list.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar