Ruskinja Darija Remina, koja živi u Srbiji, na dvogodišnjicu od početka rata sa skupa podrške Ukrajini transparentom je poručila "Dobro uvek pobedi i Ukrajina će".

Ona je reporterki Vanji Đurić kazala da se sa suprugom doselila u Srbiju iz Sank Peterburga mesec dana pre početka rata, mada nisu mogli da zamisle da će se rat i desiti.

„Hteli smo da probamo naš život u Srbiji. Nismo planirali ovde da živimo zauvek. Ali, sada imamo kuću u Srbiji, nemamo više u Rusiji, zato što je Rusija zemlja terorista.“

Ona je objasnila da svoju zemlju naziva terorističkom zato što je Rusija otpočela ovaj rat.

„To je strašna stvar sa kojom se ne slažem. Ne slažem se sa vlašću u Rusiji. Nemam više želju da imam veze sa Rusijom.“

Pročitajte još...

Na pitanje da li joj je neko ostao u Rusiji i kako oni komentarišu situaciju, Darija kaže da joj je majka tamo i za nju je sve kao i pre rata.

„Za nju je sve kao i pre rata, jer je ona obična žena koja živi i radi u Rusiji i to je to. Ali je mnogo mojih prijatelja koji su tamo su nezadovoljni situacijom u Rusiji. Za njih je sve strašno i svakim danom je sve više strašno. Ali ja nemam strah, jer znam da je pravda iza mojih leđa.“

Darija je sa skupa protiv rata Ukrajini poželela mir.

„Želim mir i slobodu Ukrajini, jer su oni u ratu za svoju slobodu. Mir, ljubav i sloboda je ono što im želim.“

Podsetimo, danas se u Beogradu kao i širom sveta obeležava dvogodišnjica početka rata u Ukrajini skupovima podrške. Više stotina ljudi na „Maršu solidarnosti sa Ukrajinom“ u Beogradu nosilo je ukrajinske i EU zastave, kao i transparente „Stop zlu, stop ratu“. Predstavnici diplomatskog kora i ukrajinske zajednice prošetali su od Pionirskog parka do Trga Republike, gde su puštene himne Srbije i Ukrajine i minutom ćutanja odata je počast nastradalima u ratu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare