Foto:Not supplied / WillWest News / Profimedia; EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Nekoliko sati nakon što je iz Kremlja saopšteno da ruski predsednik Vladimir Putin neće prisustvovati sahrani šefa Vagner grupe Jevgenija Prigožina, ruski mediji počeli su da piše o tome kako je na groblju Serafimovsko u Sankt Peterburgu, primećena velika grupa ljudi koja je došla da isprati Vagnerovce. Spekuliše se da će danas biti sahranjen i sam Prigožin, ali to nije potvrđeno.

Kako prenosi Fontanka, na groblju se nalaze tri pogrebna kola i dva civilna automobila. Takođe primećen je i automobil kojim se Prigožin često vozio.

Za sada je jedino potvrđeno da je u sahranjen jedan od putnika aviona koji se pod misterioznim okolnostima srušio 23. avgusta, Valerij Čekalov.

O tome čija se tela nalaze u druga dva kovčega nema informacija.

Na sahrani je viđen i lični telohranitelj Jevgenija Prigožina Sergej Plaščenko, koji se spletom okolnosti nije ukrcao na smrtonosni let.

Ispred groblja na kojem su takođe sahranjeni roditelji ruskog predsednika Putina, nalaze se i jaki policijskih kordoni, a na ulazima su navodno postavljani okviri za detektore metala.

Inače, novinari Fontanke su tokom sahrane Čekalova saznali da će 31. avgusta na Memorijalnom groblju Mitišči u Moskvi biti sahranjen Dmitrij Vagner Utkin, komandant Vagnera i desna ruka Prigožina.

Podsetimo, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je danas saopštio da nije planirano da se Putin pojavi na poslednjem ispraćaju Prigožina.

Pročitajte još:

Peskov je takođe dodao da Kremlj nema konkretne informacije o sahrani.

„Na kraju krajeva, odluku o ovom pitanju donose rođaci i prijatelji. Ovde ne možemo ništa da kažemo bez njih“, objasnio je portparol Kremlja.