Foto: Nova.rs

Više požara buknulo je tokom današnjeg i prethodnih dana na crnogorskom primorju. Trenutno se vatrogasci bore sa požarima u Perastu, Črvnju, iznad Kamenara i u Gornjem Stolivu.

Veliki požar zahvatio je pre dve noći brdo iznad Perasta, a vatrogasci su na terenu bili čitavu prethodnu noć kako se vatra ne bi spustila do kuća. I vazduhoplovci Vojske Crne Gore juče su u Boki kotorskoj, uz pomoć dva helikoptera, punih devet sati gasili požar.

Požar u Perastu je danas konačno lokalizovan, ali kako je zabeležio reporter Nova.rs dim i dalje kulja iza brda na kom je vatra buknula. Sutra će kanader Republike Hrvatske biti na raspolaganju crnogorskim vatrogascima koji već dva dana gase požar na nepristupačnom terenu u Boki kotorskoj.

Iznad Crvene plaže u Sutomoru danas je izbio veliki požar čije gašenje otežava vetar i nepristupačan teren, a vatra je došla blizu stambenih objekata.
Foto: Nova.rs
 
Radio Bar javlja i da su naselja Vitići i Peranovići u Gornjem Šušanju bez napajanja električnom energijom, te da policija vraća nazad automobile koji su se uputili magistralom Bar – Sutomore.
Zbog požara je privremeno obustavljen i železnički saobraćaj. U pomoć barskim vatrogascima stigle su podgoričke kolege sa dva kamiona za gašenje požara i pet vatrogasaca. Pomažu im i kolege iz Budve, Tivta, Ulcinja, Cetinja…
Foto: Nova.rs

Usled pojačanja i promene pravca vetra, požar iznad Kamenara se ubrzano širi i spušta niz brdo iznad Kamenara. Po informacijama sa terena, Vojska Crne Gore je počela je  da interveniše iz vazduha i na ovom području, kako bi sprečila dalje širenje vatre, koja gori od preksinoć, izazvana udarom groma.

Ponovo gori i u Gornjem Stolivu, potvrdio je Radio Kotoru u 19 sati zamenik komandira Službe zaštite i spašavanja Kotor, Eduard Kovačić.

Helikopter Vojske Crne Gore se uputio za Stoliv, nakon što je intervenisao na suprotnoj strani zaliva. Situaciju dodatno pogoršava severoistočni vetar koji je trenutno u pojačanju.

„Gore i Bjelske Kruševice“, kazao je Kovačić za Radio Kotor.

***

BONUS VIDEO: Požar u Perastu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare