Foto: Twitter/FBI

Službenici Uprave policije Crne Gore danas su na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica izvršili ekstradiciju iz Crne Gore u Sjedinjene Američke Države dva lica sa spiska najtraženijih FBI begunaca, Ričarda Ajvazijana (43) i Marijetu Terabelijan (37), koji su državljani SAD.

Ekstradicija je realizovana shodno rešenju Ministarstva pravde Crne Gore kojim se dozvoljava njihovo izručenje nadležnim organima Sjedinjenih Američkih Država radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnih dela zločinačko udruživanje sa ciljem izvršenja bankarske prevare i pronevere, prenose Vijesti.

„Oni se terete za 11 krivičnih dela pronevera, osam krivičnih dela bankarska prevara, teška krađa identiteta i krivično delo zločinačko udruživanje sa ciljem pranja novca. Podsećamo da su ova lice lišena slobode u februaru 2022. godine u Crnoj Gori na osnovu međunarodne poternice NCB Interpol-a Vašington. Oni su se nalazi na listi najtraženijih begunaca za kojima je tragao FBI“, ističe se u saopštenju MUP-a.

Pročitajte još:

Prilikom lišenja slobode u Crnoj Gori pomenuta lica su posedovala izdata putna dokumenta na druga imena i to pasoše Velike Britanije i Meksika.

BONUS VIDEO Hapšenje osumnjičenih za bombaški napad u Istanbulu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar