Foto: Sami Rahim

Bivši predsednik Republike Slovenije u svom prvom podkastu otkriva priču o samo 21-godišnjoj Korini Korper iz Maribora, koja je prvo izgubila oca, a potom zajedno sa majkom pobedila u borbi protiv raka. Put nije bio lak, a kamoli kratak, ali borac kakav je ona je odličan prvi gost.

„Korina mi je uzor“, ponosno najavljuje Borut Pahor.

„Tada pomislite, da li je ovo ono što sam imala od života. Da li je sve gotovo“, priča kako se Korina Korper pitala kada je počela da se leči.

Ona i domaćin Borut Pahor pričali su o njenim najtežim trenucima u životu, potpuno bez dlake na jeziku, sa svim kartama na stolu. Svoja bolna iskustva sa njom je preneo i bivši predsednik Republike Slovenije.

Imala je 16 godina kada joj je dijagnostikovan rak krvi. U to vreme je već bila bez oca, sa puno ljubavi porodice koja je ostala. Kaže da ne bi mogla bez njih. Najviše ju je razumeo brat, njegova bliskost joj je pomogla na putu oporavka. Bio je tu da je podrži i uradio je nešto što je Korini dalo nadu da može da uspe.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bila je to jedna velika ljubav. Da li ste to tada osetili?“ upitao ju je Pahor. „Nisi htela da dozvoliš da te bolest baci na kolena…“

U razgovoru je govorila i o svojim prijateljima koji je tada nisu razumeli, a da ih je na početku osuđivala jer nisu znali kako da stanu uz nju.

„Naučila sam da je bolje oprostiti u sebi i oprostila sam im. Nisu znali kako da se nose sa tim, nisu razumeli, nisu znali kako da mi priđu…“

Neprocenjive priče, inspirativni ljudi i neverovatna lična svedočenja – to su teme, o kojima će pričati sa poznatim i manje poznatim, ali svakako zanimljivim izuzetnim Slovenkama i Slovencima.

Zajedno će tražiti način da otkriju i dostignu svoj potencijal, da izađu iz ustaljenih okvira i stvore savršen život. Oni će vas odvesti na nefiltrirano putovanje neprocenjivih priča o ljudima koji vas inspirišu na vašem životnom putu, prenosi metropolitan.si.

Video možete pogledati OVDE.

BONUS VIDEO: Radomir Diklić o skrivenim porukama Putina i Bajdena i poenti odlaska u Brisel

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar