Foto:TANJUG/ FOTO FENA/ AMER KAJMOVIC/

Od sinoć, kiša pada na teritoriji Sarajeva glavnog grada Bosne i Hercegovine, a prizor nadošle reke Miljatske koja kroz njega protiče, ozbiljno zabrinjava sve koji u ovom gradu žive.

Pročitajte još:

Vodostaj Miljacke kod mosta Ćumurija u Sarajevu jutros je iznosio 208 cm, pa su Sarajlije provele dan u strahu da bi reka mogla da se izlije iz korita u pojedinim delovima grada. Kako se noć bliži voda se neznatno povukla, ali strah ostaje,

U velikom delu glavnog grada BiH nestala je i struja, a negde je električna energija isključena iz predostrožnosti, a u nekim mestima je došlo do iskakanja trafostanica. Vlada Kantona Sarajevo najavila je hitno zasedanje zbog situacije u vezi s poplavama u glavnom gradu, prenosi Klix.ba.

Najgora situacija na sarajevskom Otesu gde je voda napravila veliku materijalnu štetu.

Voda, uzrokovana izlivanjem Željeznice, je ušla u mnoge stambene objekte i tako napravila znatnu štetu građanima.

Poplavljen je i savremeni kompleks Sarajevo Vejvs koji se nalazi na Ilidži.

U mnogim delovima Otesa voda je do kolena, međutim na nekim lokacijama je i preko jedan metar pa se tako mogu videti i automobili kojima vire samo krovovi iz vode.

Zbog ovakvog stanja, spasioci evakuišu stanovništvo ovog naselja. Oni uz pomoć vatrogasnih vozila i čamaca prebacuju ljude na sigurne lokacije.

BONUS VIDEO: Poplave u Sarajevu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare