Foto: Marco SABADIN / AFP / Profimedia

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se večeras oko 20 časova dogodila kada je autobus u kojem je bilo mnogo putnika srušio sa nadvožnjaka Liberta u Mestreu kod Venecije i nakon 10 metara leta pao na železničku prugu i zapalio se, nastradala je najmanje 21 osoba, a desetine je povređenih, prenosi italijanska La Stampa.

Autobus je iz neutvrđenih razloga u prvoj nizbrdici probio parapet, srušio se i završio između magacina i koloseka stanice Mestre, gde se zapalio.

Foto: Marco SABADIN / AFP / Profimedia

Autobus je krenuo ka kampu „Hu“ u Margeri koji je trenutno zatvoren. Kamp, koji ima veliki zatvoreni bazen, uglavnom je namenjen stranim turistima.

Sa mesta nesreće već je izvučeno desetak tela, a neke od prvih žrtava su potpuno izgorele. Među žrtvama ima dece i stranih turista, piše La Stampa.

Foto: Marco SABADIN / AFP / Profimedia

Među povređenima je i 10-godišnja devojčica, koja je u veoma teškom stanju prebačena u bolnicu u Padovi.

Brojni putnici, sa različitim povredama, a koji su već evakuisani sa mesta nesreće, prevezeni su u bolnice u Mestri, Padovi, Trevizu, Miranu i Dolo.

Na licu mesta se nalaze vatrogasci sa 118 zdravstvenih radnika (prisutno je 50 vozila Hitne pomoći) i policija.

Spasavanje povređenih se nastavlja.

Lokalna zdravstvena uprava 3 u Veneciji aktivirala je protokol “hitnih slučajeva“ koji predviđa stavljanje na raspolaganje svih bolničkih urgentnih soba i pozivanje na posao osoblja pojačanja.

Železnička linija između Mestrea i Venecije obustavljena je nakon tragedije.

„Čekamo zvanične podatke o broju nastradalih i povređenih od spasilaca. Stalno sam u kontaktu sa njima“, rekao je guverner Veneta Luka Zaja Adnkronosu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar