Foto:EPA/RON SACHS

Savetnik Bele kuće za državnu bezbednost, kontra-admiral Džon Kirbi izjavio je danas da su SAD poslale ruskim bezbednosnim službama pisano upozorenje na napad ekstremista i da su "besmislene" tvrdnje da je Ukrajina umešana u napad u Moskvi prošlog petka.

Kirbi koji je pomoćnik državnog sekretara za odbranu, ponovio je da je jasno da je Islamska država „isključivo odgovorna“ za napad u koncertnoj dvorani „Krokus Siti hol“ gde je u petak, 22. marta poginulo 140 ljudi.

Rojters prenosi da je Kirbi rekao novinarima je da su SAD ruskim bezbednosnim službama prenele pisano upozorenje na ekstremistički napad, jedno od mnogih koje je unapred upućeno Moskvi.

Istražni komitet Rusije je danas saopštio da je uhapšena još osoba osumnjičena da je učestvovala u finansiranju napada u Moskvi što upućuje da su napadači imali „veze sa ukrajinskim nacionalistima“.

„Rad sa uhapšenim teroristima, ispitivanje tehničkih uređaja zaplenjenih od njih i analiza informacija o finansijskim transakcijama omogućili su nalaženje dokaza o njihovoj povezanosti sa ukrajinskim nacionalistima“, saopštio je Istražni komitet Rusije.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar