Džo Bajden Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Američki predsednik Džozef Bajden saopštio je danas da su SAD uvele novih 500 sankcija protiv Rusije zbog invazije na Ukrajinu i smrti opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

„Danas objavljujem više od 500 novih sankcija Rusiji zbog njenog osvajačkog rata protiv Ukrajine i zbog smrti Alekseja Navaljnog, koji je bio hrabri antikorupcijski aktivista i Putinov najžešći opozicioni lider. Ove sankcije će biti usmerene na pojedince povezane sa zatvaranjem Navaljnog, kao i na ruski finansijski sektor, odbrambenu industrijsku bazu, mreže nabavki i one koji izbegavaju sankcije na više kontinenata“, istakao je Bajden, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Pročitajte još...

Dodao je da će sankcije obezbediti da Putin „plati još veću cenu za svoju agresiju u inostranstvu i represiju kod kuće“. Pored toga, Bajden je naveo da SAD uvode nova ograničenja izvoza za skoro 100 subjekata zbog pružanja podrške ruskoj ratnoj mašineriji.

„Istorija nas posmatra. Neuspeh podrške Ukrajini u ovom kritičnom trenutku neće biti zaboravljen. Sada je vreme da budemo čvrsto uz Ukrajinu i da budemo ujedinjeni sa našim saveznicima i partnerima. Sada je vreme da se dokaže da se Sjedinjene Američke Države zalažu za slobodu i nikome se ne klanjaju“, zaključio je Bajden.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar