Foto: Zein Al RIFAI / AFP / Profimedia

Bomba postavljena na drumu na jugu Sirije eksplodirala je danas ispod autobusa koji je prevozio policajce, a povređeno je 15 njih, među kojima sedmorica teže, saopšteno je iz sirijskog ministarstva unutrašnjih poslova.

U kratkom saopštenju navedeno je da su se policajci vraćali u glavni grad Damask iz južne provincije Dara, i da se eksplozija dogodila kraj grada Kirbet Gazaleh, na autoputu koji povezuje sever i jug zemlje.

Ovakvi napadi nisu neuobičajeni za Siriju u kojoj su za bezmalo 12 godina rata poginule stotine hiljada ljudi a polovina predratne populacije od 23 miliona stanovnika otišla u izbeglištvo.

U bombaškom napadu na autobus sirijske vojske koji je izveden u Damasku u oktobru prošle godine poginulo je 18 vojnika i ranjeno najmanje 27.

Sirijske vlasti za ove i druge slučne napade obično okrivljuju terorističku grupu Islamska država koja je i dalje aktivna u južnoj i centralnoj Siriji, iako je u toj zemlji formalno poražena još 2019. godine.

Njenog lidera Abu al-Hasana al-Hašimija al-Kurejšija ubili su borci sirijske opozicije u južnoj provinciji Dara sredinom oktobra prošle godine.

***

BONUS VIDEO: Život pod bombama u Bahmutu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar