Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Američki državni sekretar Entoni Blinken otkrio je danas da su SAD dale zeleno svetlo NATO članicama da, ukoliko one to žene, pošalju Ukrajini borbene avione.

U svom intervjuu za CBS danas, Entoni Blinken takođe je kazao da Amerika i njeni evropski partneri zajedno razmatraju mogućnosti zabrane uvoza ruske nafte.

Upitan da li bi Amerika odobrila Poljskoj – NATO članici – da pošalje Ukrajini borbene avione, Blinken je rekao da su SAD to već odobrile.

„To dobija zeleno svetlo. Mi zapravo trenutno razgovaramo sa našim poljskim prijateljima o tome kako bismo mogli da ispunimo njihove potrebe ukoliko zaista odluče da pošalju borbene avione Ukrajincima“, kazao je državni sekretar SAD Entoni Blinken.

Kako piše američki list u tekstu o Blinkenovom intervjuu, potparol Bele kuće kazao je CBS-u da Bajdenova administracija procenjuje kako bi Poljskoj mogla da nadoknadi avione koje bi ona poslala Ukrajini, kao i da se oni trenutno bave pitanjem kako bi ti borbeni avioni bili prebačeni iz Poljske u Ukrajinu.

Sva dešavanja iz Ukrajine pratite na našem blogu UŽIVO.

Bonus video: Pritisak raste – da li Ukrajina “lomi” put Srbije u EU 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar