Foto:profimedia.rs

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov rekao je da su dokumenti koji su navodno procurili iz Pentagona mešavina istine i laži o ukrajinskoj vojsci.

„U tome ima puno informacija koje ne odgovaraju realnosti. Informacije koje ne odgovaraju realnosti izgubile su relevantnost. To je mešavina istine i laži“, rekao je Reznikov na brifingu u Madridu sa španskom koleginicom.

Takođe je kazao kako veruje da je curenje dokumenata nameran pokušaj stvaranja razdora između saveznika Kijeva, prenosi Index.hr.

„To, naravno, koristi Rusiji i njenim saveznicima ili pristalicama. Cilj ovoga je da se smanji poverenje među našim partnerima, posebno SAD-om i drugim zemljama, i meni je to potpuno očigledno i jasno“, zaključio je, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

Američki zvaničnici pokušavaju utvrditi ko je odgovoran za curenje povjerljivih dokumenata u trenutku kada se ukrajinske snage pripremaju za prolećnu kontraofanzivu.

Reznikov je takođe rekao da nisu istinite sugestije u tim dokumentima da u Ukrajini deluju specijalne snage NATO-a.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov kazao je da bi dokumenti mogli biti lažni i nameran pokušaj obmanjivanja Moskve. Kremlj je rekao da ne zna koliko su dokumenti autentični.

BONUS VIDEO: Putin ostao bez aplauza nakon govora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar