Foto: Privatna arhiva

Sara Nikolić ima dve godine i sedam meseci i teško je bolesna. Imala je samo tri meseca kada je dobila prvi epileptični napad. Svi mi joj možemo pomoći.

Nakon ispitivanja ustanovljeno je da ima tuberoznu sklerozu. Na mozgu ima ukupno 17 tumora, koji su sada beningni, ali je neizvesno da li će i kada oni preći u maligne. Malena Sara zbog ove teške dijagnoze ne odrasta kao njeni vršnjaci.

PROČITAJTE JOŠ

Iako svakodnevno proživljava epi napade, njen otac Danilo Nikolić, kaže da ih je Sara svesna.

Devojčica se trenutno leči na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu. Pije antiepileptičnu terapiju, a tumori su tu i ne tretiraju se. Od 17 tumora, jedan se nalazi na oku, a ima i promene na koži.

Foto: Humanitarna organizacija Budi human

Dok njeni vršnjaci bezbrižno odrastaju, igraju se u parkovima i igraonicama, Sara boravi kod kuće, iz koje vrlo često odlazi u bolnicu. Na učestalim je kontrolama od strane neurologa, kardiologa, nefrologa, oftaomologa, fizijatra i pedijatra.

Operacija u Hjustonu za malenu Saru predstavlja jedino rešenje.

Za Sarino lečenje u Hjustonu potrebno je 270.000 evra. Do sada je sakupljeno 40.000 evra, a porodica živi za dan kada će tu sumu sakupiti, i kada će njihova mala heroina dobiti novu šansu za život.

Pošaljite SMS

Ako želite da pomognete to možete učiniti slanjem SMS poruke sa tekstom 948 koja se šalje na broj 3030.

Ukoliko poruku želite da pošaljete iz Švajcarske, Upišite human948 i pošaljite SMS na 455.

Uplate na račun

Sari možete novčana sredstva uplatiti i na račun.

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823238-52

Uplatom na devizni račun: 160600000082358772

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar