Foto:Screenshot/RTS

Snimak koji je nastao u toku emisije "Četvrtkom u devet" na RTS-u, a u kojem voditeljka Nada Gogić u neobaveznom razgovoru tokom reklama lideru socijalista Ivici Dačiću nabraja šta će ga pdalje pitati, izbacuje pitanja koja mu ne odgovaraju i suflira da može da spomene i Đilasa ako želi, izazvao je u najmanju ruku skandal. Dan kasnije, Radio televizija Srbije ovim povodom se nije oglasila, kao ni spomenuta voditeljka, niti urednik informativnog programa.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić bio je, naime, gost na Radio televiziji Srbije u emisiji „Četvrtkom u devet“ tokom prethodne sedmice, a sinoć se na društvenim mrežama pojavio snimak razgovora sa voditeljkom Nadom Gogić, koji se odvijao za vreme reklama.

Taj deo razgovora je sporan iz više razloga, jer je voditeljka nabrajala šta će ga dalje pitati, automatski isključila pitanja koja mu nisu odgovarala, a zatim i nagovestila da bi mogao da se dotakne i predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Razgovor je tekao ovako.

Nakon što je Dačić krenuo da govori o raspravama u Skupštini, u jednom trenutku ga je voditeljka Nada Gogić pitala:

“Hoćeš…? Imam sad o ovome, pa da nastaviš o Zorani i Bajatoviću”, izgovara ona, dok Dačić odgovara:

“Neću bre, kakav Bajatović”.

“Ajmo onda Vašingtonski sporazum i izbori na Kosovu. Đilasa ako hoćeš pomeni”, sugerisala je voditeljka RTS uz osmeh Dačiću, a on je dodao:

“Ja mislim da Đilasa nisam ni spomenuo uopšte večeras”, rekao je predsednik skupštine, a voditeljka je kazala:

“Nisi, ali Tadića jesi”, i opet prasnula u smeh, a zatim se Dačić nadovezao rečima:

“Ko je, bre, Đilas? Da ti kažem jednu stvar. To su, bre, amateri”, a zatim je zvuk “nestao”.

Danas se RTS nije zvanično oglašavao ovim povodom, a na pozive redakcije portala Nova. rs nisu odgovarali ni novinarka Nada Gogić ni urednik informativnog programa Nenad Lj. Stefanović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare