Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Ugovorom o izgradnji Severne obilaznice oko Kragujevca koji je juče potpisan, predviđeno je da za projektovanje i izgradnju bude uloženo 265,2 miliona evra. Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu postavio je pitanje zbog čega je za kilometar puta potrebno čak 22 miliona evra.

“Gradski odbor Narodne stranke pozdravlja svaki napredak ka izgradnji Severne obilaznice. Ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji Severne obilaznice predstavlja korak u tom pravcu, ali visina investicije u iznosu od 265 miliona evra za 12 kilometara, predstavlja zaista veliki razlog da se kao građani zapitamo, ima li kraja neodgovornom trošenju novca građana od strane vlasti”, reagovala je ova stranka u svom saopštenju.

Oni su ukazali da će izgradnja jednog kilometra puta, koštati “neverovatnih 22 miliona evra”.

“Ne treba da se bude veliki stručnjak, pa da se zaključi da se radi o nerealnoj ceni. Ovakva cena podseća na slične projekte vlasti kada su u pitanju izgradnje saobraćajnica, poput Moravskog koridora, koje su karakterisale ogromne sume novca za jedan kilometar auto-puta. Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu zahteva od predstavnika vlasti da se obrate građanima i da objasne zašto je došlo do ekstremno visoke cene za realizaciju ove kapitalne investicije”, zatražili su u ovoj stranci.

Naprednjaci ukazuju da je izgradnja vitalnih saobraćajnica u interesu svih građana, ali podvlače, da nikako ne bi smele da budu praćene trošenjem “basnoslovnog novca” koji nema uporište u ekonomskoj računici.

BONUS VIDEO: Zašto se deonica auto puta Miloš Veliki rekonstruiše samo tri godine nakon otvaranja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar